TARRAGONA

Tarragona fou capital de la província romana Tarraconense i conserva notables mostres arqueològiques de l’època, moltes de les quals han estat declarades Patrimoni de la Humanitat per l’UNESCO. En concret, el conjunt arqueològic de Tàrraco està format per 14 monuments, dels quals en sobresurt l’Amfiteatre. Altres monuments romans destacats són el Pretori romà o Palau d’August, construït sobre part de l’antic Circ romà; el Fòrum de la Colònia, antic centre neuràlgic de Tàrraco; el Fòrum Provincial, situat a la part més alta de la ciutat on s’establí la plaça de representació; les Muralles romanes, una de les primeres construccions que els romans feren a la ciutat; etc.

La Catedral de Tarragona, construïda en l’antic lloc de culte romà, sintetitza bona part de la història de Tarragona: resulta d’un compedi dels estils romànic, gòtic, renaixentista i barroc. En aquesta guia virtual de Tarragona la podreu observar des de diverses perspectives: la façana principal del temple, des del Pla de la Seu, i les capelles laterals des de l’exterior.

El modernisme, tot i que no tant important com en altres ciutats catalanes, també ha deixat mostres ben interessants a Tarragona. Podreu contemplar panoràmiques immersives de l’edifici de l’Antic Escorxador, obra de Josep Maria Pujol i de Barberà.

Per últim, la Part Alta de Tarragona conserva encara un sabor medieval que podreu copsar en fotografies d’alguns del seus racons més entranyables, com la plaça dels Sedassos o el carrer de Santa Tecla.