panorama.cat
info i mapa flexta

panorama.cat
 
Valls, Alt Camp


Ver Panorama.cat en un mapa más grande
Panoràmica virtual del Santuari de la Mare de Déu del Lledó de Valls

La Mare de Déu del Lledó és la copatrona de la ciutat i es venera al santuari que porta el seu nom, situat al passeig dels Caputxins. La seva imatge, probablement del segle XIV, va ser trobada -segons la tradició- l'any 1366 a la soca d'un lledoner. La imatge és gòtica, d'alabastre amb restes de policromia.

Tot i que sembla que al segle XIV ja existia una capella dedicada a aquesta marededéu, el santuari data del primer quart del segle XVIII. La seva estructura és la d'una nau coberta amb volta de canó, amb capelles laterals i cor als peus. El cambril de la Mare de Déu és de planta quadrada.

La façana mostra l'estructura interior, amb un cos central, més elevat i coberta a les dues vessants, i dos de laterals més baixos, amb coberta a una vessant; és precedida d'un nàrtex amb porta d'arc de mig punt. Es corona amb una espadanya.

L'austeritat reflectida en tota la construcció és pròpia de l'orde dels Caputxins, que va regentar el santuari des de finals del segle XVI fins a la seva exclaustració. Al costat de l'església es trobava situat el convent, lloc on més tard s'instal·là la Casa de Caritat.

Veure més fotografies panoràmiques de VallsCopyright © 2009 - Domènec Ribes Mateu