panorama.cat
info i mapa flexta

panorama.cat
 
Valls, Alt Camp


Ver Panorama.cat en un mapa mßs grande
Panoràmica virtual de la Capella del Roser de Valls

Aquesta capella data del segle XIV i va pertànyer antigament a l'hospital de Santa Anna. Mostra un dels elements artístics més valuosos de Valls: els mosaics amb rajoles vidriades que representen la Batalla de Lepant. Les rajoles, d'autor desconegut, daten del segle XVII i estan repartides en tres plafons: els més grans i famosos estan situats a cada banda de la nau.

Aquesta batalla va tenir lloc l'any 1571 entre els turcs i els cristians i hi van morir 35.000 persones. El plafó de l'esquerra mostra l'escena -que històricament no va succeir mai- del Papa Pius V donant l'estendart de la Lliga Santa contra Turquia al príncep Joan d'Àustria. L'any 1981 s'inicià la restauració a fons de les rajoles i avui es poden contemplar en tota la seva esplendor

El plafó de la dreta mostra, a vista d'ocell, el començament de la batalla, amb els enemics al fons formant una mitja lluna amb els seus vaixells i, en primer terme, les tropes venecianes i els vaixells de Castella i Lleó. En l'angle esquerre hi ha una imatge de la Verge del Roser que -segons diu la tradició- va ajudar els cristians a guanyar la batalla. A la part inferior central es pot apreciar el vaixell del príncep d'Àustria que sobresurt dels altres pel major detall del dibuix.

Veure més fotografies panoràmiques de VallsCopyright © 2009 - Domènec Ribes Mateu