panorama.cat
info i mapa flexta

panorama.cat
 
Monestir de Vallbona de les Monges (Urgell)


Mostra Panorama.cat en un mapa mÚs gran
Panoràmica virtual de la nau nord del claustre i portada de la Sala Capitular

El claustre de Vallbona té forma trapezoïdal, ja sigui per dificultat d'assentament o per aprofitar al màxim les hores de sol. Les voltes són cobertes amb creueria i les naus són de diferents èpoques: la nau sud és d'estil romànic primitiu i no té cap decoració; la de llevant també és romànica, adornada amb petits rosetons i capitells; la nord és d'estil ogival; i la de ponent és neoromànica, amb elements renaixentistes i arcades romàniques aprofitades.

La nau nord que observem en aquesta panoràmica conté diverses escultures amb carotes, escuts dels Anglesola, frondes i ocells. En una de les claus de volta hi ha el cèrvol dels Timor. És d'estil gòtic i data de la mateixa època que les darreres voltes de l'església (segle XIV).

Aquesta nau dóna accés a l'església i a la Sala Capitular. A aquesta darrera dependència s'hi accedeix per una esbelta porta ogival que guarda una certa simetria amb la nau del claustre; les mènsules que figuren a la façana mostren diversos escuts de la casa d'Anglesola.

Veure més fotografies panoràmiques de Vallbona de les Monges


Més informació al nostre bloc:

Vallbona de les Monges: fotografies panoràmiques i HDR (High Dynamic Range)Copyright © 2007-2010 | Domènec Ribes Mateu