panorama.cat
info i mapa flexta

panorama.cat
 
Cantonada entre els carrers del Claustre i les Escrivanies Velles. Part Alta (Tarragona, el Tarragonès)


Ver Panorama.cat en un mapa mßs grande
Panoràmica de la processó del Divendres Sant. Setmana Santa de Tarragona: Congregació del Descendiment de la Creu

La cantonada entre el carrer del Claustre i el de les Escrivanies Velles és un dels més delicats de tot l’itinerari de la processó del Divendres Sant de Tarragona. El carrer del Claustre és potser el més estret de tot el recorregut, i els passos han de fer moltes cabrioles per poder evitar els balcons que entorpeixen el pas.

En aquesta panoràmica s’observa el pas del Descendiment de la Creu, el qual va ser dissenyat pel mestre imaginer R. Bohigas, catedràtic de l'Escola Llotja de Barcelona, i la talla la va treballar l'escultor tarragoní Lluís M. Saumells i Panadès.

El conjunt escultural mostra el cos de Jesús ja descendit de la creu i sostingut per Nicodem, mentre la Verge, amarada de dolor, el rep abraçant-lo. Maria Magdalena, de genolls, amb els seus cabells eixuga els preus sagnats de Crist. El conjunt el completen les tres figures dels evangelistes: Joan, l'apòstol estimat per Jesús; Josep d'Arimatea i la figura desconsolada de Maria Salomé.

La policromia de les talles és obra de Garcianguera. Mostra una especial bellesa el mantell blau amb detalls daurats de la Mare de Déu. El cos inert del Crist contrasta amb l'expressió de dolor de les dues dones, sota l'atenta mirada de Nicodem. Les faldilles són de pana vellutada negra amb dos fileres de serrells grana.

El misteri és desat a l'església de Natzaret i porta l’acompanyament musical de la banda juvenil de Paüls (Baix Ebre, Tarragona).

Veure més fotografies panoràmiques de Tarragona


Més informació al nostre bloc:
Llums i ombres: visita virtual a la Setmana Santa de Tarragona
Luces y sombras: visita virtual a la Semana Santa de Tarragona

 
 


Copyright © 2011 - Domènec Ribes Mateu