panorama.cat
info i mapa flexta

panorama.cat
 
Vilabertran, Alt Empordà


Ver Panorama.cat en un mapa más grande

Panoràmica immersiva del claustre de Santa Maria de Vilabertran, Alt Empordà
Santa Maria de Vilabertran és un monestir romànic situat a Vilabertran, a l'Alt Empordà. Va ser declarat Monument històric-artístic en 1930.

L'església de Santa Maria és l'element més destacat del conjunt monacal. Es creu que no va ser acabada fins després de la seva consagració el 1100. És de base quadrangular dividida per dues fileres de columnes que parteixen l'espai en tres naus diferents. La nau principal està coberta amb una volta de canó. Està reforçada per quatre arcs recolzats en pilars.

El claustre es va construir el segle XII. És senzill i auster i les seves galeries són bastant desiguals. Estan cobertes per una volta de mig arc i angles sostinguts per arcs diagonals. Els capitells de les columnes estan decorats amb dibuixos de fulles llises. Al voltant del claustre es distribueixen les diferents dependències de l'antic convent.

El campanar es va construir entre els segles XII i XIII. Està compost per tres galeries decorades en estil llombard. La façana és totalment llisa; no presenta cap ornament. A la dreta de la torre es poden veure encara les restes d'un campanar que mai va arribar a completar-se. (Viquipèdia)

Veure més fotografies panoràmiques de l'Empordà


Més informació al nostre bloc:

Un recorregut virtual per l'Alt EmpordàCopyright © 2009 - Domènec Ribes Mateu