panorama.cat
info i mapa flexta

panorama.cat
 
Cadaqués (Alt Empordà)


Mostra Panorama.cat en un mapa més gran
Panoràmica virtual de Cadaqués

El poble més oriental de Catalunya i de la Península Ibèrica és un dels més coneguts de la Costa Brava, sobretot gràcies a l'estada d'il·lustres artistes, escriptors i músics com Salvador Dalí, García Lorca, Picasso, Walt Disney o Josep Pla.

La població es troba situada al Cap de Creus i està aïllada de la resta de l'Alt Empordà per les muntanyes del Pení. Tradicionalment ha viscut de la pesca i l'agricultura (vinya i oliveres). La comarca es va enriquir a finals del segle XVIII gràcies a la vinya, però poc després es va arruinar per culpa de la fil·loxera. Herència d'aquesta època de prosperiotat en són els milers de quilòmetres de marges de pedra seca escampats arreu del municipi i per tot el Cap de Creus.

L'origen del topònim és "Cap de Quers", que s'entén com a "Cap de roques". El terme "quers" prové d'una arrel molt antiga que es pot trobar en diversos topònims de Catalunya (com Queralbs, Queralt), però també en zones veïnes o més llunyanes, com en els Alps (per exemple, la vall del Queyras). És un topònim que es troba sovint en regions de muntanyes.

Veure més fotografies panoràmiques de l'Empordà

 
 


Copyright © 2011 - Domènec Ribes Mateu