panorama.cat
info i mapa flexta

panorama.cat
 
Església romànica de Sant Quirc de Durro


Mostra Panorama.cat en un mapa mÚs gran

Vista exterior

Aquesta ermita està situada als afores de Durro, en un petit turó des del qual es divisa bona part de la Vall de Boí. El seu emplaçament pot ser que tingui a veure amb la tradició pagana de fer córrer falles. De fet, des d'aquest lloc encara s'encenen les falles de Durro a mitjan mes de juny. El faro (que a la fotografia es pot observar ja cremat) és el lloc on els fadrins encenen les seves falles que després baixaran enceses cap al poble. Es tracta d'un ritual relacionat amb el culte solar i per donar gràcies als déus per l’èxit de les collites i l’arribada del bon temps.

En aquest excepcional indret s'alça la petita ermita de Sant Quirc, que data del segle XII. Té una sola nau coberta amb volta de canó i un absis semicircular.

La porta d'accés al petit temple és d'arc de mig punt amb dovelles. El parament està format per carreus de grans proporcions a la base, i d'altres de mida mitjana per sobre d'aquests. L'edifici fou sobrealçat posteriorment.

Al seu interior es pot obsservar una reproducció de la imatge d'estil gòtic de Sant Quirc i Santa Julita (l'original es troba al MNAC) i una còpia del frontal de l'altar romànic.

Veure més fotografies panoràmiques de la Vall de Boí


Més informació al nostre bloc:

Romànic mil·lenari al cor del Pirineu: panoràmiques de la Vall de Boí

Darrere la càmera: estratègies del panògraf a la Vall de Boí (2)

 
 


Copyright © 2010 - Domènec Ribes Mateu