panorama.cat
info i mapa flexta

panorama.cat
 
Església romànica de Sant Feliu de Barruera


Mostra Panorama.cat en un mapa més gran

Vista exterior del campanar i la portalada

L'església de Sant Feliu de Barruera pertany al grup d'esglésies romàniques de la Vall de Boí, declarades Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

Aquest temple fou construït durant el segle XI, tot i que posteriorment ha viscut diverses reformes. Es tracta d'una església romànica d'una sola nau, coberta amb volta de canó lleugerament peraltada, i absis semicircular a llevant. La nau es divideix en tres trams i el presbiteri amb doble arc triomfal per arcs torals damunt de mènsules, sense pilars.

Al temple original s'hi afegí un segon absis al sud, amb un fragment de transsepte davant seu que havia de donar forma de creu llatina al temple.

L'absis central té tres finestres de doble esqueixada i ornamentació llombarda, amb grups de dos arcs cecs, separats per lesenes, mentre que l'absis meridional té dues finestres d'una sola esqueixada i, decorativament, és totalment llis al seu l'exterior. El campanar és de torre i s'aparta del model dels campanars d'Erill la Vall, Boí i Taüll. Tota la decoració que hi ha són unes motllures molt senzilles que marquen els nivells de la construcció. És de tres pisos i a cada façana dels dos nivells superiors hi ha una única finestra de mig punt.

La porta és de mig punt i es remarca per dos nervis motllurats i extradossats, amb una motllura que fa de guardapols. Se suposa que és d'època gòtica. S'obre a ponent i té disposada al davant un porxo que l'aixopluga, el qual té arcs de mig punt.

Veure més fotografies panoràmiques de la Vall de Boí


Més informació al nostre bloc:

Romànic mil·lenari al cor del Pirineu: panoràmiques de la Vall de Boí

Darrere la càmera: estratègies del panògraf a la Vall de Boí (3)

 
 


Copyright © 2010 - Domènec Ribes Mateu