panorama.cat
info i mapa flexta

panorama.cat
 
Castell-monestir d'Escornalbou (Baix Camp)


Ver Panorama.cat en un mapa mßs grande
Panoràmica de la biblioteca d'Eduard Toda a Escornalbou (Baix Camp)

Eduard Toda i Güell va néixer a Reus, comarca del Baix Camp, el 1855. És una de les grans figures catalanes que van restar oblidades després de la guerra civil espanyola (1936-1939). Diplomàtic i escriptor, va ser condeixeble de l'arquitecte Antoni Gaudí i amic del poeta Joaquim Bartrina. Era nebot del periodista i polític Josep Güell i Mercader.

És conegut, sobretot, per haver reconstruït el Convent de Sant Miquel d'Escornalbou, conegut ara com a "castell". Des de molt jove es va interessar pel monestir de Poblet, del qual acabaria impulsant la restauració. Quan tenia només 15 anys, va publicar Poblet. Datos y apuntes (1870). També encara molt jove, es va integrar a l'equip de redacció de la revista El Eco del Centro de Lectura, on va publicar diversos articles i alguns poemes entre l'agost del 1870 i l'octubre del 1871.

Eduard Toda va establir el seu despatx d'estudi al mateix castell d'Escornalbou, des del qual va escriure nombrosos estudi sobre la història de l'indret. En aquest mateix espai va traslladar la important biblioteca que tenia

Veure més fotografies panoràmiques d'Escornalbou

 
 


Copyright © 2009 - Domènec Ribes Mateu