panorama.cat
info i mapa flexta

panorama.cat
 
Part Alta, Tarragona (Tarragonès)


Ver Panorama.cat en un mapa más grande
Vista exterior de nit de la Catedral de Tarragona

El millor lloc per tenir una visió de conjunt del temple des de l’exterior és a la confluència entre els carrers de les Coques i Pare Iglésias. Des d’aquest punt s'observen les veritables dimensions del monument, amb la façana, el cimbori, el campanar, les capelles laterals i el creuer.

Entre el creuer i l’absis s’alça el campanar, en el qual es distingeixen tres cossos: l’inferior és romànic i forma part de la primera fase de construcció; el central conté carreus encoixinats i de color blanc com els de la façana; i el cos superior, que és octogonal, té grans finestrals a cada cara que allotgen quinze campanes, la més grossa de les quals, la Capona, pesa 2.160 kg. i data del 1509.

Al lateral de la catedral es poden observar la gran rosassa del creuer i l’exterior d’algunes capelles. En destaca la de Santa Tecla, del segle XVIII i caracteritzada per les corbes típiques del barroc, i la capella del baptisteri, antigament dedicada a Santa Úrsula i les Onze Mil Verges, la qual és d’estil plenament gòtic i conté uns pinacles inacabats. Com a curiositat, el parallamps de la capella de Santa Tecla representa el braç de la santa.

Veure més fotografies panoràmiques de Tarragona

 
 


Copyright © 2009 - Domènec Ribes Mateu