panorama.cat
info i mapa flexta

panorama.cat
 
Pla de la Seu, Tarragona (Tarragonès)


Ver Panorama.cat en un mapa más grande
Vista de la Catedral de Tarragona des del Pla de la Seu

Un gran escalinata condueix davant de la catedral al Pla de la Seu, un dels llocs de Tarragona que més bé han sabut conservar el sabor medieval.

Al fons de la plaça es troba la Casa Balcells també coneguda com el Palau del Cambrer, atès que fins al segle XVI hi va residir el canonge cambrer de la seu de Tarragona, una de les dignitats eclesiàstiques més importants. Aquest gran casalot forma part del conjunt de mansions nobiliàries que, durant els segles XIV i XV, es construïren a la ciutat.

La Casa Balcells fou un dels llocs de residència dels monarques aragonesos i espanyols durant les seves visites a Tarragona. També fou residència de Pedro de Luna, el Papa Luna. I Joana Enríquez, esposa del rei Joan II d’Aragó i mare de Ferran el Catòlic, hi morí l’any 1468.

A la dreta, mirant la catedral, hi ha un altre edifici remarcable d’inconfusible sabor medieval: l’antiga rectoria construïda entre els segles XII i XV, en la qual es poden observar, a la façana que dóna al Pla de la Seu, uns carreus molt ben definits a la seva part baixa i una finestra coronella quadripartida.

Veure més fotografies panoràmiques de Tarragona

 
 


Copyright © 2009 - Domènec Ribes Mateu