panorama.cat
info i mapa flexta

panorama.cat
 
Barri de la Ribera, Barcelona (Barcelonès)


Mostra Panorama.cat en un mapa més gran
Catedral de Santa Maria del Mar (Catedral del Mar)

Per primera vegada trobem una referència de l'església de Santa Maria del Mar en un document de l'any 998. Aquest temple és obra de l'arquitecte Berenguer de Montagut, i la primera pedra va ser col·locada com a coronament de la conquesta de Sardenya, que completava el domini català al Mediterrani, iniciat cent anys abans amb la conquesta de Mallorca, i que arribà a la total expansió amb l'entrada de Sicília i Grècia als dominis de la Casa de Barcelona.

Exteriorment, és l'única gran església gòtica catalana perfectament acabada. A les seves façanes trobem els caràcters del gòtic català, els quals es diferencien dels caràcters del gòtic europeu.

En el gòtic català dominen les línies horitzontals i predominen els espais plens sobre els buits, terrats sense teulades i preferència per les grans superfícies nues. Els contraforts són massissos, sense arcs boterells, al contrari del que observem en les catedrals gòtiques europees, i les torres són octogonals i acabades amb terrats.

La part interior de l'església és d'una bellesa extraordinària i posseeix unes condicions acústiques que fan d'aquest edifici religiós un espai idoni per als concerts; en diverses ocasions, s'hi ha pogut escoltar jazz, a més de concerts de música clàssica i oriental. (www.bcn.cat)

Veure més fotografies panoràmiques de Barcelona

 Copyright © 2007-2009 - Domènec Ribes Mateu