panorama.cat
info i mapa flexta

panorama.cat
 
MACBA, Museu d'Art Contemporani Barcelona


Ver Panorama.cat en un mapa más grande
Vista panoràmica del MACBA (Museu d'Art Contemporani de Barcelona)

El Museu d'Art Contemporani de Barcelona (MACBA) exposa bàsicament obres dutes a terme durant la segona meitat del segle XX. Està situat al barri d'El Raval de la ciutat de Barcelona, molt a la vora del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona.

La idea d'un museu d'aquest tipus prové Alexandre Cirici-Pellicer, escriptor i crític d'art, qui l'any 1959 va començar a reunir una col·lecció d'obres. La col·lecció que poc a poc va anar aplegant fins llavors es va dipositar a la Biblioteca Museu Víctor Balaguer.

El concepte del museu no es va recuperar fins l'any 1985, quan es va crear un consorci entre l'Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya. El 1987 es va constituir la Fundació Museu d'Art Contemporani, de caràcter privat, que es va unir al consorci format per les dues administracions públiques. El MACBA, finalment, va veure la llum definitiva el 28 de novembre de 1995.

Richard Meier fou l'encarregat de dur a terme la construcció del nou museu. L'edifici que va idear aquest arquitecte nord-americà pretén unir l'art contemporani exposat a l'interior amb les formes històriques dels edificis de la zona. L'entrada al museu situa el visitant en un vestíbul de forma cilíndrica, el qual permet accedir a les diferents galeries en què es duen a terme les exposicions a través d'unes rampes. L'especial lluminositat de l'edifici prové de l'ús del color blanc, la col·locació de claraboies de vidre i de diferents materials reflectants.

Veure més fotografies panoràmiques de Barcelona

 
 


Copyright © 2007-2009 - Domènec Ribes Mateu