panorama.cat
info i mapa flexta

panorama.cat
 
Passeig de Gràcia, Barcelona (Barcelonès)

Vista panoràmica de la Casa Batlló d'Antoni Gaudí, Barcelona

La Casa Batlló és un edifici dissenyat per l'arquitecte Antoni Gaudí, màxim representant del modernisme català, i està situat en el número 43 del passeig de Gràcia de Barcelona, l'ampla avinguda que travessa el barri modernista de l'Eixample.

El projecte d'Antoni Gaudí, fortament qüestionat per les autoritats municipals de l'època, es de l'any 1904 i es va construir entre 1905 i 1907.

El més destacat és, sens dubte la façana, considerada una de les més espectaculars i brillants del món; combina la pedra, el ferro forjat i la ceràmica policromada.
La part central de l'edifici, de ceràmica policromada, insinua una superfície d'un llac amb nenúfars de suaus ondulacions i reflexes produïts pels vidres i ceràmica en trencadís. La part superior de l'edifici recorda l'esquena arquejada d'un drac o un camaleó, on les teules ceràmiques en són les escames.

El primer pis és diferent i Gaudí hi va posar una especial atenció amb una interessant disposició dels sostres, una decoració molt elaborada, jugant amb llums i ombres als diferents espais i amb unes peces d'un dibuix molt cuidat. La façana aquí és de pedra amb una galeria on les finestres tenen formes ondulades i totalment diferents i els pilars adopten formes d'ossos amb articulacions.

Veure més fotografies panoràmiques de Barcelona

 
 


Copyright © 2007-2009 - Domènec Ribes Mateu