BARCELONA

Barcelona és la capital de Catalunya i s’assenta sobre una plana situada entre la Serralada Litoral, el mar Mediterrani, el riu Besòs i la muntanya de Montjuïc. Tradicional centre industrial del país, actualment destaca pels sectors químic, tèxtil, automobilístic, farmacèutic, electrònic i d’impremta.

Dels seus barris en destaca l’Eixample, dissenyat per Ildefons Cerdà l’any 1860. Aquest barri acull alguns dels edificis més emblemàtics de la ciutat, sobretot d’estil modernista, i el gran temple inacabat de la Sagrada Família, obra d’Antoni Gaudí. Al Passeig de Gràcia, una de les principals artèries, trobem, entre altres, la Casa Ametller (de Josep Puig i Cadafalch), la Casa Lleó Morera (de Lluís Domènech i Montaner), la Casa Batlló i la Casa Milà (ambdues d’Antoni Gaudí).

Ciutat Vella és un altre dels indrets característics de la ciutat, on també trobem nombrosos edificis i llocs d’interès: la catedral de Santa Maria del Mar, les antigues Drassanes medievals, el Palau Reial Major, el Palau de la Generalitat, els edficis gòtics del carrer de Montcada i el Palau de la Música Catalana.

El modernisme va deixar una forta empremta a Barcelona, on cal destacar totes les obres del gran arquitecte Antoni Gaudí (Park Güell, Palau Güell, etc.) o l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau.